Vereniging Oud Valkenburg

Het Duyfrak in de lift

2019aug17 Duyfrak lift IMG 1954De Vereniging Oud-Valkenburg houdt zich bezig met de geschiedenis van het dorp Valkenburg. Dat hoeft niet altijd te gaan over de tijd dat de Romeinen hier aanwezig waren, maar ook recentere historie wordt vastgelegd.

Het Duyfrak was voor Valkenburgers altijd het agrarische gebied ten zuiden van het dorp waar later ook de voetbal-velden werden aangelegd
Inmiddels is het een woonwijk waar circa 700 huizen zijn gebouwd, veelal bewoond door mensen die voorheen niet in Valkenburg woonden. Deze transformatie heeft in minder dan 15 jaar plaatsgevonden.
We vonden het daarom tijd voor een kleine expositie, die in beeld brengt hoe het Duyfrak er uitzag voordat het een woonwijk werd.
Het Torenmuseum aan het Castellumplein is beperkt in z’n ruimtes en daarom is voor deze expositie gekozen voor de lift. Het is geen grote expositie maar de foto’s zijn zeker het bekijken waard.
Elke zaterdag is de expositie tijdens de gebruikelijke openingstijden (13.00 – 16.00 uur) te bekijken.
Het Torenmuseum is ook geopend tijdens de Mart op woensdag 11 september van 10.00 tot 14.00 uur en tijdens de                         Open Monumentendag op zaterdag 14 september van 10.00 tot 16.00 uur.

vovlogonieuw .jpg

Foto van de maand

 "Bloemenpracht in Coronatijd met rechtsboven het pontje op het droge."
"Bloemenpracht in Coronatijd met rechtsboven het pontje op het droge."

Wie is online

We hebben 105 gasten en geen leden online

Copyright Oud Valkenburg