Vereniging Oud Valkenburg

Valkenburgs archief verhuist naar Leiden

2019mrt18 ELO ondertekening 151810Al eerder was het Valkenburgse gemeentearchief van Valkenburg naar Katwijk verhuisd. Nu zijn de historische documenten uit Valkenburg met de Katwijkse documentatie mee naar Leiden gereisd. Op 18 maart vond de officiële overdracht van de historische archieven van de gemeente Katwijk aan Erfgoed Leiden en Omstreken (ELO) plaats.

ELO heeft op dit moment ongeveer elf kilometer aan kasten met archiefstukken, 3000 dozen archeologisch materiaal, bouwhistorische vondsten en 2850 monumenten onder haar hoede. De archieven en vondsten worden in verschillende depots in Leiden bewaard onder zeer strenge voorwaarden.

 

 

 

 

Leerzaam en gezellig image2 2

ELO had een speciale bijeenkomst aan de overdracht gewijd. Die samenkomst was niet alleen gezellig, maar ook leerzaam. Hoogtepunt was de ondertekening van het overdrachtsdocument door Yvonne van Delft, wethouder Werk, Inkomen, Economie & Cultuur van de gemeente Leiden en burgemeester Cornelis Visser van Katwijk. Dat gebeurde onder het toeziend oog van Ariela Netiv, directeur ELO, de Katwijkse wethouder Jacco Knape en nog vijftien belangstellenden. Daaronder waren ook drie vertegenwoordigers van Vereniging Oud-Valkenburg. Hun aanwezigheid werd zeer op prijs gesteld.

 

Naar de Boisotkade! image1 3

 

 

 

Wie meer wil weten over de geschiedenis van Valkenburg, doet er voortaan dus goed aan de studiezaal van Erfgoed Leiden aan de Boisotkade in de sleutelstad te bezoeken. De archieven van 1478 tot 1960, de oudste geschiedenis van Katwijk en Valkenburg, zijn inmiddels al overgebracht en beschikbaar voor inzage.

vovlogonieuw .jpg

Foto van de maand

 "Het is op 11 mei a.s. 80 jaar geleden hier 11 Valkenburgers werden gedood"
"Het is op 11 mei a.s. 80 jaar geleden hier 11 Valkenburgers werden gedood"

Wie is online

We hebben 199 gasten en geen leden online

Copyright Oud Valkenburg