Vereniging Oud Valkenburg

Nieuwsbrief juni 2015

Deze thema's zijn vooral de volgende.

Collectiebeheer

De vereniging wil het kenniscentrum zijn op het gebied van de historie van Valkenburg. Dat houdt in dat relevant materiaal beschikbaar en toegankelijk moet zijn. Registreren en ordenen zijn derhalve van groot belang en het kernwoord daarbij is toegankelijkheid.

Museum

De expositie over het castellum en omgeving is van hoge kwaliteit. Er zijn echter nieuwe inzichten over onder andere de bewoning van De Woerd; daarop moet de expositie worden aangepast. Voorts zijn er nieuwe technieken voor presentatie ontwikkeld. Die bieden ook voor ons museum interessante mogelijkheden.

De gemeente Katwijk wil in het kader van het masterplan "Romeinen in Katwijk" het Romeinse verleden beter zichtbaar maken, ook in Valkenburg. Dat is ook van betekenis voor ons museum.

Het nieuwe Dorpshuis biedt ook voor presentaties van onze vereniging kansen en dat kan ruimte en dus nieuwe mogelijkheden voor het Torenmuseum opleveren.

Educatie

Het streven is om aan alle basisscholen van de gemeente Katwijk een educatief programma aan te bieden. Dit programma wil de geschiedenis van Valkenburg levend en tastbaar voor het voetlicht brengen.

Historisch onderzoek

Sprak het vorige beleidsplan slechts van het bevorderen van onderzoek, voor de komende jaren wil de vereniging een eigen onderzoeksprogramma opstellen.

Het volledige Beleidsplan 2015-2019 is te vinden op onze website.

vovlogonieuw .jpg

Foto van de Maand

Heimwee naar de Mart van 2015.
Heimwee naar de Mart van 2015.

Wie is online

We hebben 27 gasten en geen leden online

Copyright Oud Valkenburg