Vereniging Oud Valkenburg

STRIPBOEK over de limes in het Torenmuseum gelanceerd

Wendela1Het stripboek 'Wendila' is op 17 september uitgebracht. Het vertelt het verhaal van de Romein Sextius Salvius, die samen metWendela2 zijn jonge slavin Wendila een reis naar de grens van het Romeinse rijk onderneemt. Een zeer belangrijk persoon moet genezen worden van zijn oogkwaal en Sextius Salvius is daar bijzonder bedreven in. Van begin af aan is duidelijk dat het geen reis zonder gevaren wordt.
De reis eindigt in Praetorium Agrippinae. En op zaterdagmiddag 16 oktober 2021 vindt de presentatie van het stripboek ook daar plaats: in het Torenmusuem.

Het boek met een harde kaft telt 48 pagina’s. De doelgroep is jeugd van 12 jaar en ouder. Voor de totstandkoming heeft de schrijver intensief samengewerkt met de Stichting Nederlandse Limes en allerlei experts binnen het vakgebied.

Op zaterdag 16 oktober wordt het stripboek gepresenteerd in het Torenmuseum tussen 13.00 en 16.00 uur. De maker Hennie Vaessen is aanwezig en de mensen die het boek aanschaffen, krijgen naast een handtekening ook een leuk tekeningetje in het boek.
Het boek 'Wendila' kost 16 euro.
Vereniging Oud Valkenburg

vovlogonieuw .jpg

Foto van de Maand

Het uitgraven van de nieuwe Tjalmaweg is begonnen.
Het uitgraven van de nieuwe Tjalmaweg is begonnen.

Wie is online

We hebben 93 gasten en geen leden online

Copyright Oud Valkenburg