Vereniging Oud Valkenburg

KoppenMarinievliegkamp Valkenburg wordtgesloopt. Vader en zoon Kopp werkten er bijna hun hele leven.Zij gingen nog één keer terug.

Lees hier het volledige artikel (Uit NRC)

Zeppelin heeft Valkenburg als thuisbasis


Vanaf 29 augustus 2008 was Vliegveld Valkenburg een aantal dagen thuishaven van de grootste Zeppelin ter wereld, de Zeppelin NT. Zie hieronder een fotoreportage.
Eental foto's zijn ingezonden door Frits Houtgraaf, die zelf met de Zeppelin heeft meegevlogen. Hans van der Does maakte de overige foto's.

Lees meer...

Overdracht eerste Orion aan Duitse marine

 

Valkenburg, 8 maart 2006 - Om 11:30u op dinsdag 28 februari is de Orion 303 overgedragen aan de Duitse marine. Direct na de overdracht is begonnen met het verwijderen van de Nederlandse kentekens en vervolgens zal het toestel worden voorzien van de Duitse kentekens en de tijdelijke registratie 98+01. Omstreeks 10 maart moet deze klus gereed zijn.

Na de overdracht duurt het nog drie weken voordat de hele papiermolen betreffende de overschrijving en afgifte van bewijs van luchtwaardigheid is geregeld. Na het omschilderen krijgt de machine nog een inspectiebeurt, de ISIS, en op dinsdag 21 maart zal Dhr van der Knaap, staatssecretaris van Defensie,  het toestel officieel overdragen aan de Duitse Marine.

Deze week wordt de tweede Orion, de 300, afgeleverd aan de Portugezen. Dit vindt plaats in Amerika en vervolgens zal het toestel door een Portugese bemanning worden overgevlogen naar Portugal.

 

 


Opheffing vliegtuigsquadrons 320 en 321


Valkenburg, 14 januari 2005
Een impressie van de opheffing van de vliegtuigsquadron's 320 en 321 vind u als u hier klikt.

Lees meer...

vovlogonieuw .jpg

Foto van de Maand

Elk jaar in mei herdenken we ook de burgers die in mei 1940 omkwamen.
Elk jaar in mei herdenken we ook de burgers die in mei 1940 omkwamen.

Copyright Oud Valkenburg