65 jaar Marinevliegkamp Valkenburg

Maandag 9 mei 2005 organiseert de vereniging Oud Valkenburg een avond in de grote zaal van de Ned. Herv. Kerk. Op deze avond krijgt u een lezing over de geschiedenis van het Vliegveld Valkenburg, verzorgd door de heer van Alphen, die verbonden is aan het instituut voor maritieme historie van het Ministerie van Defensie.
9 mei is een gedenkwaardige datum. 65 jaar terug stond Valkenburg aan de vooravond van de tweede wereld oorlog. Het in aanbouw zijnde vliegveld speelde een belangrijke rol in de aanval van de Duitsers. De zware tol die ons dorp moest betalen heeft er toe geleid dat er een hechte band is ontstaan tussen dorp en vliegveld.
Mede door de aanwezigheid van het vliegveld is Valkenburg een hechte gemeenschap geworden. Het mocht en het kon immers niet groeien. Het is dan ook extra wrang dat juist nu het besluit gevallen is dat het vliegveld moet verdwijnen. Valkenburg staat aan het begin van een nieuwe episode. Daarom kijken we ook terug met een tentoonstelling in de toren van het 320 ste squadron, die 60 jaar lang hun basis hadden in Valkenburg.
Na afloop van de lezing kunt u de tentoonstelling bezichtigen.

De avond begint om 20.00 uur

Ook interessant

Romeinse limesweg palen door Provincie Zuid Holland overhandigd

Nieuwsbrief april 2024

Algemene ledenvergadering 11 april 2024

Nieuwsbrief april 2023

Contact

Torenmuseum

Het Torenmuseum ligt in het centrum van het dorp Valkenburg in Zuid-Holland tussen Katwijk en Leiden.

Openingstijden
Zaterdag 13:00 – 16:00 uur 
Zondag 13:00 – 16:00 uur en
op afspraak

Entreeprijs
Volwassenen: € 2.00
Kinderen t/m 12 jaar: gratis

Aanmelden nieuwbrief

Scroll naar boven