Bestuur en vrijwilligers bezoeken Castellum Hoge Woerd

Corrie van Kralingen
Op donderdag 3 november hebben vrijwilligers en bestuursleden van Oud Valkenburg een bezoek gebracht aan het Castellum Hoge Woerd in de Meern. Het is een moderne uitvoering van een Romeins Castellum dat gebouwd is op de fundamenten van het oude echte Castellum. Het is een Multi functioneel
gebouw met naast het museum een kinderboerderij met stallen en kleinvee, een restaurant, theater, expositie en vergaderruimten en buiten, tuinen en een oude boomgaard. Hans Diemel leidde ons rond en vertelde ons van alles over het Castellum en meer.
In het museum staat een dertig meter lang Romeins schip centraal. Het schip is gevonden met daarin veel oude gebruiksvoorwerpen; deze worden rond het schip tentoongesteld.
Na de rondleiding en de koffie bezochten we het andere deel van het museum, waar vooral de tijdlijn ons jaloers maakte.Het was een geslaagde middag die helaas te kort was om alles goed te bekijken. Dit deed een aantal van ons besluiten om later terug te komen en alles nog eens goed te bestuderen.
Meer informatie is te vinden op www.castellumhogewoerd.nl

Ook interessant

Nieuwsbrief april 2023

Vereniging Oud Valkenburg zet jongste lid in het zonnetje

Expositie over Marinus Post

Algemene ledenvergadering 20 april 2023

Contact

Torenmuseum

Het Torenmuseum ligt in het centrum van het dorp Valkenburg in Zuid-Holland tussen Katwijk en Leiden.

Openingstijden
Zaterdag 13:00 – 16:00 uur 
Zondag 13:00 – 16:00 uur en
op afspraak

Entreeprijs
Volwassenen: € 2.00
Kinderen t/m 12 jaar: gratis

Aanmelden nieuwbrief

Scroll naar boven