Nieuwsbrief december 2012

In deze nieuwsbrief op de valreep van 2012 nemen we u onder andere mee op een nostalgische wandeling langs oude huisjes aan de Broekweg.
Het past om ook wat terug te kijken naar het jaar zoals we dat als Oud Valkenburg hebben beleefd. Een voor de vereniging succesvol jaar, mogen we wel zeggen. Twee evenementen vallen daarbij op: de opening van de expositie “De Buitens van Valkenburg” en de presentatie van vader en zoon Harff over de meidagen van 1940 in Valkenburg.

Bij de opening van de expositie over de Buitens op 8 september bleek een overweldigende belangstelling. Wellicht hadden het mooie weer, open monumentendag en de parels van Katwijk daar mee te maken, maar belangstelling voor het onderwerp zelf zal daaraan toch ook hebben bijgedragen. Er kwamen gedurende die dag 650 bezoekers, een record! Uit reacties hebben we begrepen dat de expositie zeer gewaardeerd wordt. Hij is er nog tot eind april 2013!
De opkomst bij de najaarspresentatie over de meidagen van 1940 was zo groot, dat we moesten uitwijken naar de kerk zelf. Gezien het onderwerp een wel heel bijzondere plek.

In het kader van educatie hebben wij de Julianaschool uit Rijnsburg, het Fioretticollege uit Lisse en de brugklassers van het Andreascollege ontvangen.
Er wordt hard gewerkt aan het inventariseren en vastleggen van onze collectie, veel werk! Onze website is vernieuwd, we doen mee aan het opstellen van de Canon van Katwijk en de atlas van de Duin- en Bollenstreek.
We hebben van ons laten horen over de toekomst van het oude gemeentehuis en bij het masterplan voor Nieuw Valkenburg.
Behalve dat zijn we ook nog iedere zaterdagochtend geopend met het Torenmusem.
We zouden meer willen doen aan onderzoek naar de geschiedenis van ons dorp en ook aan onderwijsactiviteiten om nog een paar dingen te noemen.
Het zal duidelijk zijn dat hier veel mensen voor nodig zijn. Hebt u een ochtend, middag of avond beschikbaar en hebt u belangstelling voor de geschiedenis van Valkenurg, belt u dan met Corrie van Kralingen, 071-4016029.

Ik wens u goede Kerstdagen toe en een uitstekend 2013.
Jan Bakker
voorzitter

Download hier de nieuwsbrief

Ook interessant

Nieuwsbrief april 2023

Vereniging Oud Valkenburg zet jongste lid in het zonnetje

Expositie over Marinus Post

Algemene ledenvergadering 20 april 2023

Contact

Torenmuseum

Het Torenmuseum ligt in het centrum van het dorp Valkenburg in Zuid-Holland tussen Katwijk en Leiden.

Openingstijden
Zaterdag 13:00 – 16:00 uur 
Zondag 13:00 – 16:00 uur en
op afspraak

Entreeprijs
Volwassenen: € 2.00
Kinderen t/m 12 jaar: gratis

Aanmelden nieuwbrief

Scroll naar boven