Presentatie “Valkenburg en de meidagen van 1940” een groot succes

Op 20 november hielden Dolf en Paul Harff, de schrijvers van het boek getiteld “Valkenburg mei 1940”, een presentatie over hetzelfde onderwerp. De belangstelling was zo groot dat het zaaltje van de hervormde kerk aan het Castellumplein te klein bleek en er uitgeweken moest worden naar de kerk zelf.
Vader en zoon Harff namen de aanwezigen in twee boeiende voordrachten mee naar de voor Valkenburg rampzalige meidagen van 1940. Zij hadden hun voordrachten uiteraard gebaseerd op hun boek en het bijbehorend onderzoek. Aan de orde kwamen de opzet en uitvoering van het onderzoek, de aanval van de Duitsers op het vliegveld en het dorp op 10 mei 1940 en de gevechten en beschietingen in de daaropvolgende dagen.
De nadruk lag op de militaire aspecten, maar ook de gevolgen voor het dorp en zijn bewoners kregen de aandacht. Met behulp van foto- en kaartmateriaal, eigen verslagen van burgers en militairen en een grote hoeveellheid feitenmateriaal schetsten vader en zoon een helder en indrukwekkend beeld van een korte maar essentiële periode uit de geschiedenis van Valkenburg.
De voorzitter van de vereniging sloot de boeiende en leerzame bijeenkomst om 22.00 uur onder luid applaus af met dank aan de heren Harff.

Ook interessant

Nieuwsbrief april 2023

Vereniging Oud Valkenburg zet jongste lid in het zonnetje

Expositie over Marinus Post

Algemene ledenvergadering 20 april 2023

Contact

Torenmuseum

Het Torenmuseum ligt in het centrum van het dorp Valkenburg in Zuid-Holland tussen Katwijk en Leiden.

Openingstijden
Zaterdag 13:00 – 16:00 uur 
Zondag 13:00 – 16:00 uur en
op afspraak

Entreeprijs
Volwassenen: € 2.00
Kinderen t/m 12 jaar: gratis

Aanmelden nieuwbrief

Scroll naar boven