Vereniging Oud Valkenburg zet jongste lid in het zonnetje

Op 20 april hield Vereniging Oud Valkenburg haar jaarlijkse ledenvergadering in het Dorspshuis van Valkenburg. De vereniging maakte daarbij van de gelegenheid gebruik om haar jongste lid eens in het zonnetje te zetten. Peter Jongeneel is elf jaar en al twee jaar lid.

 

Hij kreeg van voorzitter Nelly Smits een ‘goodie bag’ overhandigd, met als belangrijkste inhoud het stipboek Wendila van Hennie Vaessen. Speciaal voor Peter had de auteur daarin een opdracht met een handgemaakte tekening geplaatst.

Peter’s lidmaatschap onderstreept nog eens, dat ‘Oud’ in Vereniging Oud Valkenburg niet op de leeftijd van de leden hoeft te slaan. Het gaat om het enthousiasme voor geschiedenis, ongeacht de leeftijd. Dus als je geschiedenis leuk vindt, of je nu elf, eenentwintig, eenendertig of eenennegentig bent, wordt gewoon lid via https://oudvalkenburgzh.nl !

Aanstekelijk enthousiasme

Hoe aanstekelijk enthousiasme voor geschiedenis kan zijn, bewezen de twee sprekers van de avond, Mark Ruis en Gerrit Russchenberg. Mark vertelde over de boeiende geschiedenis van ons buurdorp Katwijk aan den Rijn. Ook lichtte hij de vele activiteiten van het jonge Historische Genootschap Het Rijndorp toe. Het genootschap werd opgericht in 2021 https://www.hetrijndorp.nl .

Gerrit ging in op de geschiedenis van verzetsman Marinus Post. Maar wat zijn lezing bijzonder maakte, was dat hij nu ook eens inging op het lot van zijn gezinsleden, vooral zijn vrouw Annie en zoon Jan. Die rol werd tot nu toe – zeker door Lou de Jong – veelal genegeerd. In het Dorpshuis is momenteel een tentoonstelling over Marinus Post en zijn gezin – gaat dat zien!

 

Ook interessant

Algemene ledenvergadering 11 april 2024

Nieuwsbrief april 2023

Expositie over Marinus Post

Algemene ledenvergadering 20 april 2023

Contact

Torenmuseum

Het Torenmuseum ligt in het centrum van het dorp Valkenburg in Zuid-Holland tussen Katwijk en Leiden.

Openingstijden
Zaterdag 13:00 – 16:00 uur 
Zondag 13:00 – 16:00 uur en
op afspraak

Entreeprijs
Volwassenen: € 2.00
Kinderen t/m 12 jaar: gratis

Aanmelden nieuwbrief

Scroll naar boven