Stripboek over de limes in het Torenmuseum gelanceerd

Het stripboek ‘Wendila‘ is op 17 september uitgebracht. Het vertelt het verhaal van de Romein Sextius Salvius, die samen met zijn jonge slavin Wendila een reis naar de grens van het Romeinse rijk onderneemt. Een zeer belangrijk persoon moet genezen worden van zijn oogkwaal en Sextius Salvius is daar bijzonder bedreven in. Van begin af aan is duidelijk dat het geen reis zonder gevaren wordt.
De reis eindigt in Praetorium Agrippinae. En op zaterdagmiddag 16 oktober 2021 vindt de presentatie van het stripboek ook daar plaats: in het Torenmusuem.

Het boek met een harde kaft telt 48 pagina’s. De doelgroep is jeugd van 12 jaar en ouder. Voor de totstandkoming heeft de schrijver intensief samengewerkt met de Stichting Nederlandse Limes en allerlei experts binnen het vakgebied.

Op zaterdag 16 oktober wordt het stripboek gepresenteerd in het Torenmuseum tussen 13.00 en 16.00 uur. De maker Hennie Vaessen is aanwezig en de mensen die het boek aanschaffen, krijgen naast een handtekening ook een leuk tekeningetje in het boek.
Het boek ‘Wendila’ kost 16 euro.
Vereniging Oud Valkenburg

Ook interessant

De Vlag van Valkenburg

Bijeenkomst voor leden en niet leden

‘Valkenburger 1’ aan de tand gevoeld

Contact

Torenmuseum

Het Torenmuseum ligt in het centrum van het dorp Valkenburg in Zuid-Holland tussen Katwijk en Leiden.

Openingstijden
Zaterdag 13:00 – 16:00 uur 
Zondag 13:00 – 16:00 uur en
op afspraak

Entreeprijs
Volwassenen: € 2.00
Kinderen t/m 12 jaar: gratis

Aanmelden nieuwbrief

Scroll naar boven