4 mei 2020 (1)

Het was een indrukwekkend gezicht. Lichtjesavond 23 december 2019. De toegangspaden naar de erebegraafplaats werden geflankeerd door elektrische fakkels.
Bij de graven stond rode kaarsverlichting. Centraal de gedachteniszuil met de namen van de in de meidagen van 1940 omgekomen Valkenburgse burgers.
De zuil was mooi aangelicht; eenmalig. Alleen die avond dus. De andere avonden bleef de erebegraafplaats ’s avonds een donkere sombere plek midden in het
dorp. Daar hebben al meerdere malen mensen geprobeerd verbetering in te brengen. Op initiatief van de Vereniging Oud Valkenburg en met financiële steun van de Wijkraad en de gemeente Katwijk is het eindelijk voor elkaar gekomen. Donderdag 16 april werd begonnen met de aanleg van de verlichting. ’s Avonds brandde een proefopstelling. Nu moet het voor elkaar zijn. Vier grondspots lichten de zuil aan. Als de straatverlichting brandt is ook de zuil verlicht. Als het goed gaat nog vele jaren. Een duidelijk zichtbare herinnering aan de verschrikkelijke meidagen van 1940. 

Herman Dijkhuizen.

Ook interessant

Nieuwsbrief april 2023

Vereniging Oud Valkenburg zet jongste lid in het zonnetje

Expositie over Marinus Post

Algemene ledenvergadering 20 april 2023

Contact

Torenmuseum

Het Torenmuseum ligt in het centrum van het dorp Valkenburg in Zuid-Holland tussen Katwijk en Leiden.

Openingstijden
Zaterdag 13:00 – 16:00 uur 
Zondag 13:00 – 16:00 uur en
op afspraak

Entreeprijs
Volwassenen: € 2.00
Kinderen t/m 12 jaar: gratis

Aanmelden nieuwbrief

Scroll naar boven