Hernieuwde uitgave boekje Valkenburg in oorlog

Henk Imthorn
Begin juli komt de Vereniging Oud Valkenburg met een nieuwe uitgave van het boekje uit 1985 over de oorlog in Valkenburg.
Destijds werd het boekje uitgereikt aan de de leerlingen van groep 8 van debasisscholen. Dit heeft gedurende 15 jaar plaats gevonden.

Nu, weer 15 jaar later vindt de vereniging een heruitgave met hetzelfde doel op zijn plaats. Er is inmiddels een hele nieuwe generatie scholieren.

Bovendien is Valkenburg de laatste jaren uitgebreid met nieuwe bewoners. Via deze heruitgave kunnen velen een beeld krijgen van de recente geschiedenis van Valkenburg. In 1985 kreeg de vereniging een subsidie van de gemeente Valkenburg om deze boekjes op de scholen gratis uit te delen. De gemeente Katwijk echter wilde geen precedent scheppen en verwees ons voor subsidie naar de wijkraad. Deze zag gelukkig het belang in en dankzij haar financiële steun aangevuld met geld uit de verenigingskas kan opnieuw de komende jaren het boekje op de scholen aan de scholieren gratis worden uitgereikt. De eerste keer zal dit plaatsvinden in de eerste week van juli in de nieuwe school aan de Duyfraklaan.

Ook interessant

Algemene ledenvergadering 11 april 2024

Nieuwsbrief april 2023

Vereniging Oud Valkenburg zet jongste lid in het zonnetje

Expositie over Marinus Post

Contact

Torenmuseum

Het Torenmuseum ligt in het centrum van het dorp Valkenburg in Zuid-Holland tussen Katwijk en Leiden.

Openingstijden
Zaterdag 13:00 – 16:00 uur 
Zondag 13:00 – 16:00 uur en
op afspraak

Entreeprijs
Volwassenen: € 2.00
Kinderen t/m 12 jaar: gratis

Aanmelden nieuwbrief

Scroll naar boven